Tässä kuvassa auto on siinä kunnossa, kun hain sen liikkeestä

lauantai 10. joulukuuta 2011

Lähtökohdat

Auto on ollut minulla pian kuukauden päivät ja kaikkea pientä on tullut tehtyä, lähinnä jotta saisin auton tuntumaan "omalta" - jolta se ei tunnu jos sille ei ole tehnyt mitään, muutakun rullannut kaupasta ulos..

Auto on suhteellisen hyvin varustelu jo tehtaalta lähtiessään, mutta yksi suurin puute oli vakionopeussäätimen puuttuminen.
Hetken asiaa selviteltyäni sain selville, että tiettyyn päivämäärään mennessä valmistetuilla Zetoilla oli täysi valmius tämän "retrofittaamiseen" ts. jälkiasentamiseen. Omani on rullannut ulos linjalta 03/03 ja lukemani perusteella tällöin valmis liitin piti löytyä johtosarjasta.

Hipsin talliin suurehkossa jännityksessä tarkistamaan asian ja sieltähän se liitin löytyi!
Seuraavaksi tilasin Briteistä vain sen puuttuvan viiksen ja viikon päästä pääsin asennushommiin:











Sitten vain suurella mielenkiinnolla odottamaan seuraavan aamun työmatkaa - lukemani mukaan tämän piti toimia aivan plug'n'play.
Ja niin se totta vie toimi! Kustannukseksi jäi 90e jonka "viiksi" maksoi posteineen briteistä.

Eilen illalla saapui myös hetki sitten Saksasta tilaamani led-polttimot, joilla sain konvertoitua väsyneet halogeeniparkit edestä xenon valojen värisiksi, joten nyt ei ole enää värisekamelskaa keulassa..
En tullut ottaneeksi "asennuskuvia" näiden asentamisesta, vain lopputuloksesta..
Kuva ei kerro (tietenkään) koko totuutta mutta keulan ilme muuttui todella raikkaaksi 15e panostuksella.
Parkkien vaihto ei ollut näin ensikertalaiselle ihan mikään 10min homma, kun tässä mallissa ajovaloihin pääsee käsiksi etupyöränkaarien kautta, joten järkeä piti käyttää paikka paikoin - varsinkin paketin kasaamisessa takaisin :) Mutta jos sinne tarvii vielä tulevaisuudessa mennä asioimaan, niin silloin onkin jo paljon nopeampi homma, kun tietää miten hommat pitää tehdä

Olen myös vaihtanut rekisterikilven, takakontin sekä kaikki matkustamon sisävalot kirkkaiksi ledeiksi - itse tykkään hirmuisesti ledin tuottamasta valosta sekä tietenkin siitä, että virrankulutus on murto-osa hehkupolttimoista sekä samoten käyttöikä on huomattavasti pidempi


Loppuun kuva ohjaamosta.. Tässä on vielä orginaalivalot paikallaan, mutta ihan vain siksi että se on niin kivan näköinen:

Ei kommentteja: